Legenda odbrusila Arteti: Pokaži klasu, uzmi svoje tablete i nastavi dalje

Roy Keane komentarisao je izjavu Mikela Artete nakon utakmice Manchester Cityja i Arsenala i engleska legenda prilično je odbrusila španskom stručnjaku na klupi Topnika.

U okviru 5. kola engleske Premier lige Arsenal je jučer gostovao kod Manchester Cityja i remizirao 2:2.

Erling Haaland je doveo domaće u prednost u 9. minuti, da bi Calafiori i Gabriel do odlaska na odmor preokrenuli rezultat.

Duboko u nadoknadi utakmice gol za 2:2 postigao je Stones, a cijelo drugo poluvrijeme Arsenal je igrao s igračem manje.

U nadoknadi prvog dijela Trossard je dobio drugi žuti karton i za njega je meč bio završen, a Arsenal na kraju nije uspio doći do tri boda.

Jasno, poslije utakmice mnogo kritika je bilo na račun suđenja Michaela Olivera i smatraju navijači Arsenala da je njihov klub oštećen.

Sličnog mišljenja bio je i trener Mikel Arteta koji je poslije utakmice istakao da je Oliver bio previše oštar prema Trossardu kada mu je dao drugi žuti karton.

No, ne slažu se svi s tim. Jedan od onoh koji se ne slaže je i Roy Keane koji je žestoko odbrusio Arteti.

“Duboko u sebi je zadovoljan bodom. Pokaži malo klase, menadžeru Arsenala. Vjerovatno je zaslužio crveni karton, dobro smo reagovali i idemo dalje. To je kraj. Uzmi lijekove i idi dalje. Pokažite malo klase. Ali sa tačke gledišta Arsenala, mislim da bi oni bili u redu s tim, jer on je očigledno strastven, a vi niste u ovom poslu da biste se svidjeli nekome. On je tu da pobeđuje u fudbalskim utakmicama za Arsenal i to je ono što radi.”, rekao je Keane.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *