Otvoreni rat između Ronalda i Cassana: “Ne znam ko je taj jadnik”

by

in

Bivši italijanski napadač Antonio Cassano opet je dospio u centar pažnje i ponovo zbog kontroverznih izjava. Ovaj put je nekadašnji napadač Real Madrida “napao” Cristiana Ronalda, rekavši da “ne zna igarti fudbal”.

Postalo je uobičajeno posljednjih godina da se Cassano nalazi u raspravama sa drugim poznatim sportistima. Svjedoci smo raznih svađa između njega i bivših ili aktuelnih igrača ili trenera, a sada je na zub uzeo ni manje ni više nego Ronalda.

“Cristiano Ronaldo ne zna kako da igra fudbal. Može dati 3.000 golova baš me briga. Higuain, Aguero, Benzema, Lewandowski, Ibrahimović i Suarez su znali kako da se uklope u tim i sarađuju sa saigračima”, govori Cassano i dodaje:

“Oni su znali dosta više stvari za razliku od Ronalda čiji glavni i jedini cilj oduvijek je bio da zabija golove. Nije ga zanimalo ni da li njegov tim pobjeđuje ili gubi samo da on daje golove”.

Cassano je i ranije kritikovao Ronalda, a sve je počelo kada je ovaj fudbaler stigao u Juventus iz Real Madrida na ljeto 2018. godine. Kada je napustio Staru damu Cassano uopšte nije štedio Portugalca i poručio je da je on bio ogroman promašaj Juventusa.

“Juventus ga je doveo da osvoje Ligu prvaka, a oni su s njim postali još gora ekipa. Osvojili su i Seriju A bez njega što samo pokazuje kakav je promašaj Ronaldo bio u Juventusu”, svojevremeno je govorio Cassano.

Ronaldo nije tip koji će ući lako u bilo kakvu debatu, izbjegava naročito ovakve situacije, ali je tu njegova sestra Elma Aveiro.

“Čovjek se budi s takvim stvarima”, napisala je Elma Aveiro u prvom storyju na Instagramu, citirajući riječi bivšeg fudbalera iz Barija o Cristianu , “Ne poznajem ovog jadnog čovjeka i nije me briga reći mu jednu stvar, da Cristiano ne zna igrati, a zabio je 900 golova, zamisli kad bi znao igrati.”


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *