Sinerov advokat poručuje: “Žalba nepotrebna, bolje da su oduzeli bodove i zaradu”

by

in

Pravni zastupnik prvog tenisera sveta Janika Sinera, Džejmi Singer, naveo je u intervjuu za “Gazetu delo sport” da je žalba Svetske antidoping agencije (Vada) dočekana iznenađenjem u timu Italijana.

Doping afera Janika Sinera dobila je novi nastavak. Svetska antidoping agencija (Vada) saopštila da je žalbu Sudu za sportsku arbitražu (Cas) i tražila suspenziju prvog reketa sveta na period između 12 i 24 meseca.

Siner se oglasio za “Gazetu delo sport”, tvrdeći da je iznenađen odlukom Svetske antidoping agencije. Da podsetimo, Italijanovo obrazloženje bilo je da se nedozovoljena susptanca klostebol našla u njegovom organizmu kroz masaže fizioterapueta, koji je koristio određeni sprej protiv povreda za zalečenje sopstvenih povreda.

Sinerov advokat u ovom slučaju Džejmi Singer, dao je kratak intervju za “Gazetu delo sport”, tvrdeći da su se nadali drugačijem ishodu.

“I mi smo bili iznenađeni, da budemo iskreni. Nakon što je Janik bio pozitivan na klostebol u beskonačno maloj količini, Međunarodna agencija za integritet tenisa shvatila je osetljivost slučaja i obratila se nezavisnom stručnom sudu umesto da direktno presudi. Nadali smo će iskustvo trojice stručnjaka Komisije za sportsko rešavanje i njihove dobro potkrepljene i dokumentovane presude uverile da je stvar ispravno rešena. vi smo svesni da Vada ima puno pravo da preduzme ovu akciju, apelovanje je bilo u njenim mogućnostima i znamo koliko je komplikovan posao praćenja dopinga i integriteta sveta sporta. Rekavši to, smatramo da je žalba bilo zaista nepotrebna”, kaže Singer.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *