Guardiola priznao da čeka poziv koji će odrediti sudbinu Matea Kovačića

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola priznao je da ne želi trošiti energiju na takmičenje poput Carabo Cupa, ali donio je veliku vijest koja na neki način može odrediti i sudbinu Matea Kovačića u ostatku sezone.

Guardiola je napravio devet izmjena u startnoj postavi koja se dogodila samo dva dana nakon kontroverznog i iscrpljujućeg okršaja s Arsenalom, i priznao je da je ovo takmičenje daleko ispod njegove liste prioriteta.

“Reći ću da će sljedećoj fazi takmičenja igrati igrači s malom minutažom u zadnji tren ili drugu momčad.

“Sigurno nećemo trošiti energiju na ovo takmičenje. Ne znam šta će se desiti.”

“Ako budem imao puno povreda, igrat ću s drugom ekipom, ali ovo je dobra prilika za neke igrače da uhvate ritam, to je sigurno.”

Govorio je Guardiola i o povredi Rodrija kazavši da još uvijek sa sigurnošću ne može tvrditi o čemu se radi.

“Još uvijek nemamo definitivnu informaciju, ali izbivat će dugo, neko vrijeme, ali možda će to biti manje nego što smo očekivali”, rekao je Guardiola.

“Ne mogu vam reći jer čekamo telefonske pozive od njega i liječnika da znamo što tačno ima i vrstu operacije na koju mora ići. Mislim da ćemo znati sve u srijedu.”

“Rodri je nezamjenjiv i još dugo, dugo nećemo igrati s najboljim veznjakom na svijetu. Naravno da je to veliki, veliki udarac za nas.”

“To je fudbal, desilo se, a moja je dužnost pronaći rješenje, biti konkurentni kao što smo godinama bili.”

Od poziva kakvog primi Guardiola zavisit će i sudbina Matea Kovačića koji na stolu ima ponudi iz Saudijske Arabije, tačnije Al Nassra.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *